Látnivalók

Programlehetőségek, időtöltés Somogyvár környékén

 

Összegyűjtöttük, hogy a somogyvári Szent László Emlékhely közelében milyen kiegészítő programlehetőségek színesítik a térség kínálatát és teszik tartalmasabbá az idelátogatók időtöltését.

 

A csoportosítás két logika szerint történt:

 

Először programtípus szerint, ezekből a programokból válogathat mindenki érdeklődésének megfelelően: természetközeli és aktív programlehetőségek, kulturális programok és gasztroprogramok.

 

A felsorolt programlehetőségekből összeállítottunk fő célcsoportjaink részére egy-egy minta programcsomagot. A felsorolást követően korcsoportonként csoportosítva időjárásnak, érdeklődésnek és rendelkezésre álló időnek megfelelően szabadon variálható programelemeket válogattunk össze.

 

Programok érdeklődés szerint

 

Természetközeli és aktív programok

 

 • Somogyvár – Széchenyi kastély
  Nyitvatartás: a park bármikor látogatható
  Javasolt tartózkodási idő: 1/2 óra

  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A Széchenyi család 1855-ben építtette eklektikus stílusban, jelenleg Gyógypedagógiai Intézményként funkcionál. A kastélyt botanikai értékekkel bíró 24 hektáros park veszi körül. (Megtalálható itt a mamutfenyő, páfrányfenyő, lucfenyő, erdei és feketefenyő, ezüsthárs, platán, szürke nyár, japánakác, mintegy 200 különleges növény)
 • Somogyvár – Szentesica forrás és Koppány emlékmű
  Javasolt tartózkodási idő: 20 perc
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A Szentesica forrásnak egykor csodatévő, gyógyító erőt tulajdonítottak. A legenda szerint itt mosta meg kezét István király Koppány legyőzése után. A forrás mellett 2001. május 26-án avatták fel a Koppány emlékművet Stamler Imre történész kezdeményezésére.
 • Somogyvámos – Pusztatorony
  Távolság Somogyvártól: 8 km, kb. 15 perc utazás

  Javasolt tartózkodási idő: 20 perc

  Tudnivalók, érdekességek a helyről:

  A somogyvámosi pusztatemplom egy kora gótikus stílusú templomrom Somogyvámos község határában. A török háborúk előtt ezen a helyen egy Csopak nevű település állt, melynek csak a temploma maradt fenn.
 • Bőszénfa- Vadgazdákodási Tájközpont, Szarvasfarm
  Távolság Somogyvártól: 50 km, kb. 50 perc utazás
  Nyitvatartás: hétfő-vasárnap                    10:00-16:00
  Étkezési lehetőség: a helyi Zselicvad Étteremben
  Javasolt tartózkodási idő: 2-3 óra (ebéddel)
  Megjegyzés: vezetett túrára is lehetőség van, bejelentkezés esetén
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár lovaskocsiról – való megfigyelése és etetése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a vadállomány és a trófea kiállítás megtekintése, továbbá a saját termékeikből kínált kóstoló – vadhúsból készített sonka, kolbász, szalámi.
 • Somogyfajsz Madárparadicsom – Pásztorpark
  Távolság Somogyvártól: 16 km, kb. 20 perc utazás
  Nyitvatartás: a park bármikor látogatható
  Javasolt tartózkodási idő: 1 óra
  Megjegyzés: A park területén található Kund-kastély épülete belülről is megtekinthető a Somogy Természetvédelmi Szervezet irodáinak nyitvatartási idejében, illetve szálláshely is található az épületben. Az ilyen jellegű érdeklődést célszerű előre telefonon jelezni.
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Eleinte az egyes madárfajok védelme volt a célkitűzés, azonban felmerült a fajok élőhelyének védelme is, ezért a mára már 800 hektárnyi területű élőhelyen a hagyományos gazdálkodási, területkezelési módok fenntartásával biztosítják az ökológiai értékek fennmaradásának feltételeit. Megőrzik a halászat a pásztorkodás, a tradicionális magyar háziállatfajok tartásának hagyományait, kulturális örökségét.
 • Látogatás a Zselici Csillagparkban (rossz idő esetén is)
  Távolság Somogyvártól: 50 km, kb. 50 perc utazás
  Nyitvatartás:
  kedd, szerda, csütörtök:          10:00-16:00
  péntek:                                          15:00-23:00
  szombat, vasárnap:                 9:00-17:00
  hétfő:                                             zárva
  Javasolt tartózkodási idő: 2 óra
  Megjegyzés: Érdemes helyi vezetést igénybe venni, kiállítás megtekintése, esetleg Nap észlelése derült idő esetén
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Folyamatos éjszakai mérések, valamint a Magyar Csillagászati Egyesület és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös munkájának eredményeként 2009-ben – Európában elsőként, a skóciai Galloway Forest Parkkal közösen – a Zselici Tájvédelmi Körzet elnyerte a „Nemzetközi Csillagoségbolt-park” (International Dark Sky Park) címet. Hogy ennek mekkora jelentősége van, azt az is mutatja, hogy a cím elnyerésével 2009 végén a világon mindösszesen 4 ilyen címet viselő park létezett, a másik kettő Észak-Amerikában volt található.
 • Kis-Balaton Ház, Zalavár (rossz idő esetén is)
  Távolság Somogyvártól: 60 km, kb. 50 perc utazás
  Nyitvatartás: kedd-vasárnapig,             9:00-18:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra 11 óráig
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A Kis-Balaton természeti élővilágát bemutató Kis-Balaton Ház interaktív kikapcsolódást kínál minden látogatónak. Megismerhetitek a térség történeti és néprajzi sajátosságait, a mocsarak élővilágát, a vízben élő mikroszkopikus élőlényeket, a nádas életét. Kisfilmek, hangos vezetés és a téli és nyári berek élővilágát bemutató diorámák teszik színesebbé a látogatást.
 • Kápolnapuszta- Bivalyrezervátum
  Távolság Somogyvártól: 70 km, kb. 60 perc utazás
  Nyitvatartás: hétfő-péntek,             9:00-16:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra 13 óráig
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatják. Téli időszakban a bivalyok az istállóban és az akörüli karámban vannak, közelről megfigyelhetők. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be.
 • Gömbkilátó és kalandpark, Balatonboglár
  Távolság Somogyvártól: 25 km, kb. 25 perc utazás
  Nyitvatartás
  Gömbkilátó:  hétfő-vasárnap                10:00-18:00
  Javasolt tartózkodási idő: 0,5-1 óra
  Kalandpark, bobpálya: minden nap    10:00-19:00
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város talán legismertebb jelképe, látványossága a Gömbkilátó. A Gömbkilátó előtt kellemes, dimbes-dombos területen lehet sétálni, piknikezni. A kilátó egy élménypark mellett található, így a látogatást összeköthetjük kalandparkkal, bobozással vagy íjászattal is. A parkban bobpálya, kötélpálya, mászófal, sörösrekesz pakolás, drótkötél-csúszás, íjászat, zorb, játszótér található. A Gömbkilátó káprázatos panorámája évente több tízezer látogatót vonz.
 • Perlaki Pub – Fenyves Yacht Club étterem és programok
  Távolság Somogyvártól: 30 km, kb. 30 perc utazás
  Nyitvatartás: nem ismert, bejelentkezés szükséges!
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Az étterem alatt közel 1000négyzetméteres élményközpont helyezkedik el, amely évszaktól függetlenül aktív és szórakoztató programokat kínál. A hatvan fős multimédiás konferenciaterem céges rendezvényekre, esküvőkre és csapatépítő tréningekre is kiválóan alkalmas, emellett bowlingpálya, billiárd, darts, klubszoba, drinkbár és étterem áll az ide látogatók rendelkezésére. A legkisebbeket kültéri játszótér, a nagyobbakat bicikliközpont és vitorlás tanfolyamok is várják.
 • Balatonfenyves-Somogyszentpál kisvasút
  Távolság Somogyvártól: mindkét végállomás kb. 30 km, 30 perc utazás
  Nyitvatartás: május 1-szeptember 20.
  Javasolt tartózkodási idő: kb 90 perc oda-vissza utazás
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A kisvasút építését 1950 tavaszán kezdték. A kisvasút hosszú időn át nagymértékű áruszállítást végzett. Az 1970-es évek elejétől az áruszállítás fokozatosan csökkent, az utolsó tehervonat 1990. május 14-én közlekedett. A kisvasúton jelenleg közlekedő vonatok a 14 km hosszú szakaszon 25 km/h sebességgel közlekedhetnek, Somogyszentpál állomásig 40 perc az út. Ez alatt az utasok a Nagyberek gazdag állat és növényvilágában gyönyörködhetnek, az oda-vissza közel másfél órás vonatozás kellemes kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt.

Kulturális programok

 

 • Berzsenyi Dániel Emlékmúzeum, Nikla
  Távolság Somogyvártól: 14 km, kb. 12 perc utazás
  Nyitvatartás:
  november 1. – március 31.
  kedd-vasárnap                       10:00-16:00
  április 1. – október 31.
  kedd-vasárnap                       10:00-18:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1 óra
  Megjegyzés: Előzetes időpont egyeztetést követően nyitvatartási időn kívül is látogatható!
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A legnagyobb magyar ódaköltő, Berzsenyi Dániel, “Dani uraság”, ahogy a helybeliek emlegették, a faluban lakott 1804-től 1836-ig – haláláig. Az 1811-ben épült, egykori lakóházában ma a költő személyes tárgyait és levelezésének dokumentumait vehetjük szemügyre.
 • Őskohó Múzeum, Somogyfajsz
  Távolság Somogyvártól: 19 km, kb. 19 perc utazás
  Nyitvatartás: Előzetes bejelentkezéssel látogatható, egész évben nyitva tartó ipari múzeum
  Javasolt tartózkodási idő: ½-1 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A múzeum a település külterületén, a horgásztó szomszédságában található, egyedülálló 10. századi vaskohászati emlékeket őriz. Az eredeti helyszínen megtekinthető a feltárt műhelygödör a talajba mélyített kohókkal, a feltárt fúvókákkal, salakokkal, bucákkal, a honfoglalás korának vaskohászatát bemutató kiállítással.
 • Tájház, Buzsák
  Távolság Somogyvártól: 12 km, kb. 12 perc utazás
  Nyitvatartás:
  Április 15. – Október 15.
  Hétfő – Szombat:                 09:00 – 17:00
  Vasárnap                               11:00 – 17:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1 óra
  Megjegyzés: Előzetes bejelentkezést követően egész évben fogadnak csoportokat, érdeklődőket.
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A 19. századi tömésház első szobája volt a család tisztaszobája, amit a legszebb textilneművel, szentképekkel öltöztettek fel és kímélték a mindennapi használattól. A szoba ma is 19. századi tisztaszobának van berendezve. A hátsó szoba, ami egykor a család lakószobája volt, ma kiállítótérként funkcionál, itt kaptak helyet a buzsáki népművészet, népi iparművészet legszebb darabjait.
 • Fehér kápolna, Buzsák
  Távolság Somogyvártól: 15 km, kb. 16 perc utazás
  Javasolt tartózkodási idő: ½ óra
  Megjegyzés: Előzetes egyeztetést követően belülről is megtekinthető.
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A település legrégebbi műemléke a 13. században épült, egyhajós, félköríves szentélyű, román kori Fehér Kápolna, amely egy Akts nevű, elpusztult középkori település plébániatemploma volt. A kápolna 2013-tól nem csak egy magányosan álló kis templom, hanem egy újonnan épített díszkapuval kiegészített épületegyüttes.
 • Szász Endre Kastélymúzeum, Várda
  Távolság Somogyvártól: 22 km, kb. 20 perc utazás
  Nyitvatartás: Egész évben nyitva tartó
  Javasolt tartózkodási idő: 1-1,5 óra
  Megjegyzés: Az emlékház előzetes időpont egyeztetés alapján látogatható.
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A hat hektáron elterülő, kerttel körülvett emlékházban Szász Endre életműve, életútja és műterme és hagyatéka látható 60-80 perces vezetéssel. Különleges antik műtárgy gyűjteményei közt reneszánsz, barokk, eklektikus, szecessziós bútorok, szőnyegek, vázák, szobrok, órák, képek, stb. tekinthetők meg.
 • Rippl Rónai József Emlékmúzeum, Kaposvár
  Távolság Somogyvártól: 37 km, kb. 36 perc utazás
  Nyitvatartás:
  Február 1. – október 31.               09:00 – 17:00
  November 1. – Január 31.           10:00-16:00
  Hétfő szünnap
  Javasolt tartózkodási idő: 2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A “Róma-villa” nevet viselő épület- és parkegyüttes a művész haláláig, 1927-ig a magyar festészet egyik legjelentősebb művészeti központja volt. A személyes vonatkozású tárgyakkal, gazdag festményanyaggal, hitelesen berendezett emlékmúzeum mellett egy Látogató központ is várja a vendégeket. A villa minden részlete őrzi az eredeti, Rippl-Rónai korabeli állapotot. Az épületet fákkal, rózsákkal és többezer nárcisszal benépesített gyönyörű park veszi körül.
 • Látogatás a Krisna-völgyben, Somogyvámoson
  Távolság Somogyvártól: 5 km, kb. 5 perc utazás
  Nyitvatartás: hétfő-vasárnapig,           10:00-17:00
  Javasolt tartózkodási idő: 2 óra
  Megjegyzés: Érdemes helyi vezetést igénybe venni és a programokról előre tájékozódni
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége. 266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág  számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.
 • Szennai skanzen megtekintése
  Távolság Somogyvártól: 36 km, kb. 35 perc utazás
  Nyitva tartás:
  Télen: február 16 –március 31.
  november 2. – december 15.
  szombat-vasárnap                  10:00-16:00
  Nyáron április 1. – október 31.
  kedd-vasárnap                         9:00-17:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A gyönyörű természeti környezet mellett bemutatásra kerül a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúrája, gazdag tárgyi és szellemi öröksége.
 • Bugaszegi Téglagaléria és Tanya, Balatonboglár
  Távolság Somogyvártól: 25 km, kb. 25 perc utazás
  Nyitvatartás: non-stop (belépő nincs!)
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A “tanya” igazi élménypark kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hangulatosan és eklektikusan berendezett 3 hektáros területen a lovak, juhok, tyúkok, kacsák és kismalacok emlékezetes élményt jelentnek a gyermekeknek. Csere Jani bácsi birodalma, a Bugaszeg Köztársaság egy olyan különleges hely, ami nem sok van az országban. Az alapító mintegy tíz év sajátkezű munkájával, régi, többségében „címeres” téglákból épített várkastély-jellegű építménye egy igazi kuriózum. A háromhektáros területen történelmi emlékpark, jurta sátor, harangtorony, kemence és a mindig termő Gecsemáni-kert található. Emellett lovak, juhok, nyulak, tyúkok, kacsák… Igazi gyermekparadicsom!

Egészségturizmus -fürdőzés

 

 • Csiszta fürdő
  Távolság Somogyvártól: 18 km, kb. 20 perc
  Nyitva tartás:
  Április 06. – Május 31.                                  9:00 – 18:00
  Június 01. – Szeptember 01.                      9:00- 19:00
  Szeptember 02. – November 30.            9:00- 18:00
  December 02. – Április 05.                        12:00- 18:00
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A csisztai gyógyvíz a következő betegségek kezelésében segít: reumatikus betegségek, mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati panaszok,-bél- és gyomorpanaszok, törések utáni rehabilitáció, bőrbetegségek. A fürdőben 5 medence áll rendelkezésre gyermek medence, kis ülő medence, nagy ülő medence, kis fedett ülő medence, nagy fedett ülő medence. Elérhető szolgáltatások: Szolgáltatások: szauna, játszótér, napozóágy, massage, pedikûr, étterem, kávézó, kemping.

 

Gasztroprogramok

 

 • Sajtkóstolás a Kisasszondi családi sajtmanufaktúrában– bejelentkezés szükséges!
  Távolság Somogyvártól: 40 km, kb. 35 perc utazás
  Nyitvatartás: bejelentkezés szükséges!
  Javasolt tartózkodási idő: 1 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Róna Péter közgazdász Kisasszondon a semmiből építette fel vállalkozását és mára különleges sajtüzeme számos nemzetközi díjat nyert a lágy és füstölt sajtkészítményeivel.
 • Étkezési lehetőség, borkóstolás: Kristinus Gasztroműhely és Borbirtok Kéthely (rossz idő esetén is)
  Távolság Somogyvártól: 30 km, kb. 30 perc utazás
  Nyitvatartás:
  szerda-szombat:           7:30–22:00
  vasárnap:                         8:00–16:00
  hétfő, kedd:                      Zárva
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borászat 2005 óta készít díjnyertes borokat. A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit.
 • Perlaki Pub – Fenyves Yacht Club étterem és programok
  Távolság Somogyvártól: 30 km, kb. 30 perc utazás
  Nyitvatartás: nem ismert, bejelentkezés szükséges!
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Az étterem alatt közel 1000négyzetméteres élményközpont helyezkedik el, amely évszaktól függetlenül aktív és szórakoztató programokat kínál. A hatvan fős multimédiás konferenciaterem céges rendezvényekre, esküvőkre és csapatépítő tréningekre is kiválóan alkalmas, emellett bowlingpálya, billiárd, darts, klubszoba, drinkbár és étterem áll az ide látogatók rendelkezésére. A legkisebbeket kültéri játszótér, a nagyobbakat bicikliközpont és vitorlás tanfolyamok is várják.
 • Hubertus Hof Landhotel & Restaurant – szállás és étterem, Balatonfenyves
  Távolság Somogyvártól: 30 km, kb. 30 perc utazás
  Nyitvatartás: bejelentkezés szükséges!
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Kis, családias hotel wellness részleggel és a’la carte étteremmel. Újhullámos konyha, modern gasztronómia, nagy steak választék.
 • Kedvesem Bisztró, Balatonlelle
  Távolság Somogyvártól: 30 km, kb. 30 perc utazás
  Nyitvatartás: hétfő-vasárnap:          11:30-22:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A balatonlellei hajóállomástól pár percre található a balatoni panorámával rendelkező Kedvesem Bisztró, magyar és nemzetközi ételekkel, illetve heti menüvel.
 • Luxushotel Chateau Visz– szállás és gourmet étterem, Somogytúr
  Távolság Somogyvártól: 45 km, kb. 40 perc utazás
  Nyitvatartás: bejelentkezés szükséges!
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  A pihenésre és kikapcsolódásra vágyókat egy parkerdőben várja a luxus hotel Château Visz, egy főúri rezidencia. A luxus hotel a Dél-Dunántúl egyik gasztronómiai fellegvára. A Chateau Visz gourmet étterem Budapesttől egy órányira elnyerte a “Best of  Budapest & Hungary 2014, 2013 és 2012” díjat, Közép-Európa Top 20 Étterme között szerepel a Food and Wine amerikai gasztro-szaklap 2012-es európai toplistáján, illetve az Év Éttermének választottak a Dining Guide 2010-es értékelése alapján. A gourmet konyha mesterszakácsa havonta megújuló ételkölteményeivel várja és kápráztatja el vendégeit.
 • Zimek Pálinka Manufaktúra, Zamárdi
  Távolság Somogyvártól: 60 km, kb. 40 perc utazás
  Nyitvatartás: hétfő-péntek:           8:00-16:00
  Javasolt tartózkodási idő: 1-2 óra
  Tudnivalók, érdekességek a helyről:
  Napjainkban, amikor a pálinkafogyasztás egyre kedveltebb és több érdeklődő is szeretné megismerni a pálinkakészítés titkait, ragyogó lehetőség részt venni egy pálinkakóstolón. A Zimek Pálinka Manufaktúrában pálinkamestereink segítségével, magyar, angol és német nyelven ismerhetik meg az érdeklődők e csodálatos nemzeti italunkat. A bemutató során meghallgathatják a magyar pálinka és a Zimek Pálinka Manufaktúra történetét, megismerhetik a lepárló berendezés működését, amelyet akár főzés közben is megtekinthetnek, mialatt a cefrézés menetéről is tájékoztatást adunk.

Programcsomagok célcsoportonként

 

Fiatal felnőttek

 

Borkóstolós ebéd a Kristinus Borbirtokon

A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borászat 2005 óta készít díjnyertes borokat. A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit.

Látogatás a Szent László Emlékhelyen Somogyváron

Látogatás a Gömbkilátóban, Balatonbogláron

A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város talán legismertebb jelképe, látványossága a Gömbkilátó. A gömb alakú, 15 méter átmérőjű szerkezetét 240 (mindössze kétfajta) háromszöglemez alkotta. A hetvenes évek végén a borítástól megfosztva, Szabó Kálmán tanácselnöknek köszönhetően Balatonboglárra került, és a Xantus János Gömbkilátó nevet kapta. A Gömbkilátó káprázatos panorámája évente több tízezer látogatót vonz.

 

Családok

 

Bőszénfa- Vadgazdákodási Tájközpont, Szarvasfarm meglátogatása ebéddel

A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár lovaskocsiról – való megfigyelése és etetése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a vadállomány és a trófea kiállítás megtekintése, továbbá a saját termékeikből kínált kóstoló – vadhúsból készített sonka, kolbász, szalámi

Látogatás a Szent László Emlékhelyen Somogyváron

 

Nyugdíjasok

 

Szennai skanzen megtekintése

A gyönyörű természeti környezet mellett bemutatásra kerül a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúrája, gazdag tárgyi és szellemi öröksége.

Sajtkóstolás a Kisasszondi családi sajtmanufaktúrában

Róna Péter közgazdász Kisasszondon a semmiből építette fel vállalkozását és mára különleges sajtüzeme számos nemzetközi díjat nyert a lágy és füstölt sajtkészítményeivel.

Látogatás a Szent László Emlékhelyen Somogyváron

 

Középkorúak

 

Vitorlázás és ebéd a Fenyves Yacht Clubban 

Az étterem alatt közel 1000négyzetméteres élményközpont helyezkedik el, amely évszaktól függetlenül aktív és szórakoztató programokat kínál. A hatvan fős multimédiás konferenciaterem céges rendezvényekre, esküvőkre és csapatépítő tréningekre is kiválóan alkalmas, emellett bowlingpálya, billiárd, darts, klubszoba, drinkbár és étterem áll az ide látogatók rendelkezésére. A legkisebbeket kültéri játszótér, a nagyobbakat bicikliközpont és vitorlás tanfolyamok is várják.

Látogatás a Szent László Emlékhelyen Somogyváron

 

 

 

Ajánlott programelemek célcsoportonként

 

Célcsoport

Programjavaslat

 

 

 

 

 

 

 

Fiatal felnőttek

 

 • Bőszénfa- Vadgazdákodási Tájközpont, Szarvasfarm
 • Somogyfajsz Madárparadicsom – Pásztorpark
 • Látogatás a Zselici Csillagparkban
 • Kis-Balaton Ház, Zalavár
 • Kápolnapuszta- Bivalyrezervátum
 • Gömbkilátó, Balatonboglár
 • Perlaki Pub – Fenyves Yacht Club étterem és programok
 • Látogatás a Krisna-völgyben, Somogyvámoson
 • Szennai skanzen megtekintése
 • Bugaszegi Téglagaléria és Tanya, Balatonboglár
 • Sajtkóstolás a Kisasszondi családi sajtmanufaktúrában
 • Kristinus Gasztroműhely és Borbirtok Kéthely
 • Hubertus Hof Landhotel & Restaurant – szállás és étterem, Balatonfenyves
 • Kedvesem Bisztró, Balatonlelle
 • Luxushotel Chateau Visz- szállás és gourmet étterem, Somogytúr
 • Zimek Pálinka Manufaktúra, Zamárdi

 

 

 

 

Családok

 • Bőszénfa- Vadgazdákodási Tájközpont, Szarvasfarm
 • Látogatás a Zselici Csillagparkban
 • Kis-Balaton Ház, Zalavár
 • Kápolnapuszta- Bivalyrezervátum
 • Gömbkilátó és kalandpark, Balatonboglár
 • Szennai skanzen megtekintése
 • Bugaszegi Téglagaléria és Tanya, Balatonboglár
 • Balatonfenyves-Somogyszentpál kisvasút
 • Csiszta fürdő

 

 

Nyugdíjasok

 • Kápolnapuszta- Bivalyrezervátum
 • Gömbkilátó, Balatonboglár
 • Szennai skanzen megtekintése
 • Sajtkóstolás a Kisasszondi családi sajtmanufaktúrában
 • Zimek Pálinka Manufaktúra, Zamárdi
 • Balatonfenyves-Somogyszentpál kisvasút
 • Csiszta fürdő
 • Rippl Rónai József Emlékmúzeum, Kaposvár
 • Szász Endre Kastélymúzeum, Várda
 • Fehér kápolna, Buzsák
 • Tájház, Buzsák
 • Berzsenyi Dániel Emlékmúzeum, Nikla

 

 

 

 

 

Középkorúak

 • Somogyfajsz Madárparadicsom – Pásztorpark
 • Látogatás a Zselici Csillagparkban
 • Gömbkilátó, Balatonboglár
 • Perlaki Pub – Fenyves Yacht Club étterem és programok
 • Látogatás a Krisna-völgyben, Somogyvámoson
 • Szennai skanzen megtekintése
 • Sajtkóstolás a Kisasszondi családi sajtmanufaktúrában
 • Kristinus Gasztroműhely és Borbirtok Kéthely
 • Balatonfenyves-Somogyszentpál kisvasút
 • Hubertus Hof Landhotel & Restaurant – szállás és étterem, Balatonfenyves
 • Kedvesem Bisztró, Balatonlelle
 • Luxushotel Chateau Visz- szállás és gourmet étterem, Somogytúr
 • Zimek Pálinka Manufaktúra, Zamárdi
 • Csiszta fürdő
 • Somogyvár – Széchenyi kastély
 • Somogyvár – Szentesica forrás és Koppány emlékmű
 • Somogyvámos – Pusztatorony